Γεώργιος Μίνος
Ο Δρ. Γεώργιος Μίνος, είναι Καθηγητής του Τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με γνωστικό αντικείμενο “Βιοσυστηματική Βιομετρία”.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (1990) και διδάκτορας του ίδιου Πανεπιστημίου (1996) με διδακτορική διατριβή στη Βιολογία και Δυναμική των ιχθύων.
Από το 1994 έως το 2003 εργάστηκε ως έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό σε Τριτοβάθμια ιδρύματα, όπως τα πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου, ΤΕΙ Ηπείρου και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Από το 2003 είναι μόνιμο διδακτικό ερευνητικό προσωπικό (ΔΕΠ) σε ΤΕΙ και Πανεπιστήμια της Ελλάδος. Αναλυτικά, διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2003 έως 2014), Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2014 έως 2015), Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2015 έως 2018), Καθηγητής στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2018 έως 2019). Από τον Μάιο του 2019 έως σήμερα είναι Καθηγητής στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.
Διαθέτει τριάντα τέσσερις (34) εργασίες που έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά με κριτές του SCI και δύο (2) κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία μετά από κρίση (edited books). Επίσης τρεις (3) εργασίες δημοσιευμένες σε περιοδικά χωρίς κριτές και ενενήντα επτά (97) εργασίες δημοσιευμένες σε πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων, εκ των οποίων τριάντα έξι (36) σε Διεθνή Συνέδρια και εξήντα μια (61) σε Ελληνικά. Είναι αξιολογητής στο Ενιαίο Μητρώο Αξιολογητών του Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στο Μητρώο του Ελληνικού Επιστημονικού Δυναμικού της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.
Συμμετείχε στην επιμέλεια έκδοσης και μετάφρασης στην Ελληνική γλώσσα επτά (7) ξενόγλωσσων βιβλίων που διατίθενται από το σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ στους φοιτητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων (εκ των οποίων σε τρία από αυτά έχοντας την Γενική επιμέλεια και τον συντονισμό της έκδοσης). Επίσης συμμετείχε στη συγγραφή ενός βιβλίου που επίσης διατίθεται από τον ΕΥΔΟΞΟ.
Είναι μέλος Επιστημονικής Επιτροπής αξιολόγησης εργασιών (Editorial Member) ενός διεθνούς περιοδικού με κριτές και διετέλεσε αξιολογητής (referee) πενήντα έξι (56) εργασιών προς δημοσίευση σε τριάντα δύο (32) διεθνή επιστημονικά περιοδικά του Science Citation Index. Επίσης ήταν μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής αξιολόγησης εργασιών σε οκτώ (8) Διεθνή και πέντε (5) Ελληνικά Επιστημονικά Συνέδρια.
Η επαγγελματική εμπειρία του Δρ. Γ. Μίνου περιλαμβάνει συμμετοχή ως ελεύθερος επαγγελματίας (1990-2003) σε μελέτες αλιευτικής διαχείρισης παράκτιων οικοσυστημάτων και λιμνών καθώς και ιχθυολογικών μελετών και διετέλεσε Επιστημονικός-Τεχνικός Σύμβουλος σε μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας. Απασχολήθηκε ως έμμισθος Ερευνητής – Επιστημονικός Συνεργάτης σε είκοσι έξι (26) ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από Εθνικούς ή Κοινοτικούς πόρους και ήταν Επιστημονικός υπεύθυνος σε επτά (7) ερευνητικά προγράμματα καθώς και σε δύο (2) προγράμματα ‘Συνεχιζόμενης Κατάρτισης και Προώθησης της Απασχόλησης’. Διαθέτει πολυετή διδακτική εμπειρία (από το 1994) σε τριτοβάθμια ιδρύματα της ημεδαπής (Πανεπιστήμιο Πατρών, ΤΕΙ Μεσολογγίου, ΤΕΙ Ηπείρου, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος) και της αλλοδαπής (University of Lodz (Πολωνία), Telemark University College (Νορβηγία), Lithuanian University of Agriculture (Λιθουανία), University of Latvia (Λετονία), University of Udine (Ιταλία), Universitat Politecnica de Catalunya Barchelonatech (Ισπανία)) σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Συμμετοχή σε τέσσερις (4) τριμελής συμβουλευτικές επιτροπές επίβλεψης διδακτορικών διατριβών και μέλος σε δύο (2) επταμελείς εξεταστικές επιτροπές διδακτορικής διατριβής.
Επίσης ο Δρ. Γ. Μίνος έχει μεγάλη Διοικητική εμπειρία καθώς διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τομέα Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών στο Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης για επτά συνεχόμενα έτη (2004-2011), αναπληρωτής Προϊστάμενος στο ίδιο Τμήμα για πέντε συνεχόμενα έτη (2008-2013), ακολούθως Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών για δύο έτη (2013-2015) και Αναπληρωτής Πρόεδρος στο Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2017-2018). Διετέλεσε τακτικό μέλος (ως εκλεγμένος εκπρόσωπος Σχολής) της πενταμελούς Επιτροπής Διαχείρισης Ειδικού Λογαριασμού του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2016-2019) και Διευθυντής του Τομέα “Ιατρικών Μαθημάτων – Κλινικά Εργαστήρια” στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για τα ακαδημαϊκά έτη 2017-18 και 2018-19. Είναι τακτικό μέλος (ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του Τμήματος) της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (22/7/2019-31/8/2022). Διετέλεσε Διευθυντής (2018-2019) του Ερευνητικού Εργαστηρίου “Βιολογίας & Ιστολογίας, Μικροσκοπίας & Ανάλυσης Εικόνας, Συστηματικής & Βιομετρίας – ΒΙΜΑΣΥΒ” στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Είναι διευθυντής με τριετή θητεία (2021-2024) του ιδίου Ερευνητικού Εργαστηρίου “ΒΙΜΑΣΥΒ” όπως προέκυψε μετά την επανίδρυση του (ΦΕΚ 4395/τ.Β’/6.10.2020) στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.
Έχει συμμετάσχει σε δεκατέσσερα (14) εκλεκτορικά, εκ των οποίων σε τέσσερις (4) εισηγητικές επιτροπές, για την εκλογή, μονιμοποίηση ή την εξέλιξη μελών Ε.Π. και ΔΕΠ. Είναι μέλος στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε πολυάριθμες Διεθνής Επιστημονικές εταιρίες (European Ichthyological Society, Société Française d’Ichtyologie, Institute of Fisheries Management) και καταλόγους (Ichthyology Web Resources, Earths Environmental Experts (3E) Database, OCEAN EXPERT-Global Directory of Marine (and Freshwater) Professionals (GLODIR), Mediterranean Directory of Marine Professionals (MEDIR), Ellenic Network on Aquatic Invasive Species (ELNAIS), World Taxonomist Database, Expert on Biological Invasions in Europe (DAISIE)).