– Διενέργεια μελετών (π.χ. περιβαλλοντικές, ιχθυολογικές).
– Συνεργασίες σε ερευνητικές προτάσεις, παροχή επιστημονικής υποστήριξης.
– Διενέργεια αναλύσεων (υδάτων, ιστών οργανισμών).
– Επιβεβαίωση προσδιορισμού ειδών μέσω μοριακών τεχνικών.
– Διερεύνηση νοθείας σε τρόφιμα (νωπά ή επεξεργασμένα).
– Παροχή επιστημονικής υποστήριξης στην πιστοποίηση προϊόντων προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ) ή προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) (Κλάση 1.7. Νωπά ψάρια, μαλάκια και μαλακόστρακα και προϊόντα αυτών).